Vanhaezebrouck looft Simons:

Vanhaezebrouck heeft hoge pet op van Simons: "Hij blijkt in alles full gas"

13 augustus om 09:26
Laatste update: 13 augustus om 13:21

Na drie speeldagen is KVC Westerlo de verrassende koploper in de Jupiler Pro League. De club uit de Kempen opende de competitie voor het eerst in haar geschiedenis met negen op negen. Hein Vanhaezebrouck schrijft die verdienste grotendeels op het conto van Timmy Simons.

De oud-international heeft zijn intrede bij Westerlo niet gemist. Daar neemt Vanhaezebrouck zijn hoedje voor af in zijn wekelijkse rubriek bij Het Nieuwsblad"Chapeau hoe hij met Dender al de promotie afdwong. Minder chapeau dat hij daar deze zomer vertrok, maar bij Westerlo zijn er natuurlijk meer middelen, hebben ze een gloednieuw oefencomplex", begrijpt Vanhaezebrouck de keuze van Simons.

Vanaf dag één in het Kuipje is de nieuwkomer met de grove borstel te werk gegaan. "Het was daar vorig seizoen blijkbaar als in een Turkse all-in", heeft Vanhaezebrouck opgevangen. Een soort van Club Med, voegt hij er nog aan toe. "Spelers hoefden niet eens zelf achter hun koffietje te gaan naar de automaat. Vroegen ze erom, dan werd hen dat gebracht." Daar heeft Simons paal en perk aan gesteld, want te veel "pamperen" zorgt voor een gebrek aan motivatie op het veld.

In één van zijn interviews omschreef Simons zijn voetbal als "full gas". Volgens Vanhaezebrouck is het veel meer dan dat. "Niet alleen het voetbal, Timmy Simons blijkt in alles full gas", denkt de oud-trainer van KAA Gent. Onder meer met de voeding en de medische begeleiding gaat Simons erg minutieus om. Vanhaezebrouck weet waar hij dat vandaan haalt. "Hij heeft onder Michel Preud'homme gewerkt, in Duitsland gespeeld", verklaart hij het nieuwe "topsportklimaat" bij Westerlo.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.