Tijd voor Voetbal ziet gouden duo bij KRC Genk: "Mogen dromen van Rode Duivels"

15 augustus om 12:07
Laatste update: 15 augustus om 12:07

Een opvallende naam op het wedstrijdblad bij KRC Genk afgelopen zondag, waar Josué Kongolo een basisplek kreeg tegen Club Brugge. De jonge verdediger was samen met ploegmaat Matte Smets een uitblinker tegen de landskampioen en wist ook heel wat indruk te maken op het panel van Tijd voor Voetbal, de voetbalpodcast van VoetbalPrimeur.be.

De amper achttienjarige Kongolo mocht in de laatste wedstrijd van afgelopen seizoen voor het eerst debuteren bij KRC Genk en kreeg een basisplek in de 2-0 verloren partij tegen Union SG. De eerste twee wedstrijden van dit seizoen begon hij nog op de bank, maar tegen Club Brugge gaf Fink hem iets meer dan een uur. "En hij was echt heel indrukwekkend", trapt adjunct-hoofdredacteur Glenn Schrader af. "Hij verloor bijna geen enkel duel van Gustaf Nilsson", klinkt het.

"En dat zal ook iemand zijn die we meer en meer te zien zullen krijgen", gaat Michiel Vercauteren verder. "Hij krijgt nu een kans onder Fink en heeft ze helemaal gegrepen. Nilsson was de voorbije wedstrijden ook niet fantastisch, maar het is toch altijd een goed teken als je als achttienjarige voetballer iemand als Nilsson helemaal uit de wedstrijd kan houden. Met hem en Smets hebben ze daar heel wat talent rondlopen bij Genk", aldus Vercauteren.

Vincent Haegeman geeft aan dat Kongolo "indrukwekkend" was, maar heeft ook heel wat lof voor Smets. "In die eerste helft gaf Smets samen met Kongolo Nilsson geen halve seconde de tijd om een bal rustig aan te nemen. Wat Smets en Kongolo brachten, was echt heel veelbelovend. Als ze zo blijven presteren, mogen ze in de toekomst echt dromen van de Rode Duivels. Op dit duo moet Genk bouwen", besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.