Vande Walle over crisis bij Club Brugge in Jupiler Pro League

Vande Walle over Club Brugge: “Hoerastemming helemaal weg, crisis”

12 augustus om 22:52

Philippe Vande Walle, de voormalige doelman van Club Brugge, geeft zijn mening over de huidige situatie van Blauw-Zwart in de Jupiler Pro League. Waar Nicky Hayen Club Brugge vorig seizoen nog naar de landstitel leidde, is Club Brugge nu nog zonder winst in de competitie. Vande Walle geeft aan dat het crisis is bij zijn voormalige werkgever.

Vande Walle uit zich kritisch over de huidige 1 op 9 van Club Brugge in de Jupiler Pro League. “De hoerastemming na de onverwachte landstitel is helemaal weg. Het is nu al crisis. Na drie speeldagen. How zeg”, citeert Het Belang van Limburg.

Vande Walle vraagt zich af of de aankopen van Club Brugge een meerwaarde gaan zijn dit seizoen. “. Je moet hen een aanpassingsperiode gunnen, dat wel, maar je kunt niet zeggen dat die spelers al een meerwaarde zijn gebleken. Die nieuwe spits Nilsson krijgt nu bijvoorbeeld veel op zijn bek…”, aldus Vande Walle.

Vande Walle zet ook zijn vraagtekens bij Club Brugge-hoofdtrainer Hayen. “Vorig seizoen heeft hij goed werk geleverd. Maar is het toen zo gekanteld omdat Deila weg was of omdat Hayen het fantastisch gedaan heeft? Ik werp het maar op…”, geeft Vande Walle aan.

Vande Walle denkt dat Hayen een probleem heeft bij Club Brugge. Volgens hem moet het met deze kern beter met Club Brugge. “Ik moet er geen tekening bij maken: als dit nog een paar keer gebeurt, dan vliegt hij. Of dat dan de juiste keuze zou zijn, daar spreek ik me niet over uit.”

Vande Walle sluit af door aan te geven dat er geen chemie is bij Club Brugge. De voormalige doelman vergelijkt Blauw-Zwart met koploper KVC Westerlo. “Bij Westerlo zijn ze wel op mekaar ingespeeld. Ik ga niet beweren dat zij voor een Union-scenario gaan zorgen, maar het contrast met Club is wel groot”, besluit Vande Walle.