De Mos schiet 'ongeschikt' PSV-doelwit Wijndal af

De Mos is streng voor ex-speler van Antwerp: "Die kan niet verdedigen"

12 augustus om 20:30

Aad de Mos heeft een uitgesproken mening over de zoektocht van PSV naar een linksback. Van de genoemde targets is alléén Robin Gosens interessant, zegt de oud-trainer tegen het Eindhovens Dagblad. Owen Wijndal sluit hij al helemaal uit.

Drie kandidaten op het 'linksbacklijstje' van PSV zijn uitgelekt: naast Gosens staan Owen Wijndal en Patrick van Aanholt erop. De Mos is niet van alle namen onder de indruk. "Gosens is een goede speler", begint hij positief. "Daar zit een goede kop op, en hij kent de Nederlandse competitie. Van mij mag hij komen."

Door de naam van Wijndal kan een dikke streep, als het aan De Mos ligt. "Ongeschikt. Kan niet verdedigen, is altijd geblesseerd en was bij Ajax niks en bij Antwerp minimaal. Wat moet PSV ermee?", is hij duidelijk. Ook Van Aanholt kan de oud-trainer niet bekoren. "Nee, dat kun je niet maken. Een afscheid moet definitief zijn. Je moet vooruit."

Earnest Stewart, technisch directeur van PSV, ziet volgens het Eindhovens Dagblad wel wat in Wijndal, die weg mag bij Ajax. Een akkoord met Gosens, de favoriet van De Mos, wordt een lastig verhaal. Zijn club Union Berlin wil best meewerken, maar zit vooralsnog hoog in de boom.

Voor Wijndal wordt het dus uitkijken naar een nieuwe club. Bij Antwerp was hij afgelopen seizoen nog een basispion, maar besloot de club toch om hem niet definitief in huis te halen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

(edited)