Lommel haalt Nederlandse spits: "Groot potentieel en neus voor goals"

Lommel haalt Nederlandse spits: "Groot potentieel, intensiteit en neus voor goals"

12 augustus om 13:37

In de Jupiler Pro League rolt de bal al een drietal weken, vanaf vrijdag is dat ook het geval voor de Challenger Pro League. Lommel SK versterkte zich op de valreep nog met Jason van Duiven, een Nederlandse spits. Het onderstreept de promotiedrang die binnen de club leeft.

Lommel heeft Van Duiven overgenomen van PSV, waar hij bij de beloften zijn neus aan het venster stak in de Keuken Kampioen Divisie, het tweede niveau in Nederland. Voor Nieuwjaar was hij er goed voor zes doelpunten. Nu heeft de Nederlander dus gekozen voor Lommel en het project van de City Group. "Deze club ademt ambitie en ik kijk ernaar uit om mijn steentje bij te dragen", deelt een gelukkige Van Duiven zijn eerste reactie op de clubwebsite.

De kersverse aanvaller wil er meteen stevig invliegen. "Laten we samen die ambitie hard maken door volgend weekend een goed resultaat te behalen tegen Beveren", laat Van Duiven optekenen. Zowel Lommel als Beveren is een kandidaat om een promotieticket af te dwingen in de Challenger Pro League. De Limburgers hadden daarvoor wel nog een nieuwe nummer negen nodig. Die denken ze nu gevonden te hebben. 

Sportief directeur James McCarron verwacht alvast veel moois van Van Duiven. "Jason brengt een groot potentieel, hoge intensiteit en een neus voor doelpunten mee naar onze ploeg", klinkt het. "De komende seizoenen kijken we ernaar uit om hem te helpen ontwikkelen." Van Duiven tekende voor vijf jaar in Lommel.