Royal Antwerp is oppermachtig tegen STVV, Kanaries slikken zes goals

11 augustus om 17:57
Laatste update: 11 augustus om 18:01

Royal Antwerp FC heeft zondag op eigen veld een overtuigende zege geboekt op Sint Truiden VV. De ploeg van coach Jonas De Roeck kwam geen moment in gevaar en liet de fans liefst zes keer juichen.

De Roeck koos ondanks de nederlaag voor dezelfde elf namen als tegen RSCA Anderlecht vorige week. Bij STVV wel nieuwe namen, na de 1-4 thuisnederlaag tegen Charleroi koos coach Christian Lattanzio ervoor de Japanners Joel Chima Fujita en Rihito Yamamoto na hun Olympische avontuur meteen in de ploeg te zetten.

Antwerp vloog uit de startblokken en al na vier minuten leverde het een doelpunt op. Een voorzet van Vincent Janssen kwam tot bij Tjaronn Chery, die de bal knap aannam en in de hoek achter Jo Coppens binnen werkte. Een droomstart voor de thuisploeg.

The Great Old zette door en Gyrano Kerk was dichtbij de 2-0, de Nederlander trof de lat, nog binnen de tien minuten. Halverwege de eerste helft kwam STVV voor het eerst prikken, maar Yamamoto kreeg de bal uit vrije schietkans niet op doel.

Voor Antwerp was het even later wel raak. Mahamadou Doumbia probeerde het van grote afstand, zag zijn poging beroerd worden verwerkt door doelman Coppens en kon juichen. Zo stond het 2-0 voor Antwerp aan de rust.

STVV kwam goed uit de kleedkamer en al snel was het raak voor de Kanaries. Ryoya Ogawa kreeg de treffer achter zijn naam en heel even leek het een echte match te worden op de Bosuil. Het was echter Antwerp dat onmiddellijk reageerde en alweer scoorde. Jacob Ondrejka sneed naar binnen en krulde de bal in de verre hoek.

Nu was het gedaan met de weerstand van STVV. Antwerp liep in het laatste half uur nog gemakkelijk uit naar 6-1. Twee keer Ondrejka en Anthony Valencia zorgden voor de eindstand op de Bosuil. Een sterke reactie van Antwerp na de teleurstelling van vorige week tegen Anderlecht. Bij STVV moeten ze hun wonden gaan likken, voor hen is het al de tweede stevige nederlaag op een rij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.