Supportersgroep Club Brugge stopt ermee

NF13, de in opspraak geraakte supportersgroep van Club Brugge, houdt op te bestaan

11 augustus om 16:45
Laatste update: 11 augustus om 16:45

De North Fanatics 2013, de fanatieke supportersgroep van Club Brugge, die vorig weekend ernstig in opspraak raakte vanwege een aantal zich ernstig misdragende leden, houdt op te bestaan. Dat heeft de groep zondag op Instagram laten weten.

In een post meldt de groep dat de affaire van vorig weekend voor hen veel nawerking heeft gehad. "Afgelopen zondag hebben er zich onbewust zeer spijtige gebeurtenissen voorgedaan, we willen ze liever niet meer bovenhalen", valt er te lezen. "Dit heeft voor ons onnodig zware gevolgen gehad die voor velen zelf tot in hun privésfeer te voelen zijn."

De groep houdt dan ook op te bestaan. "Via deze weg willen wij, North Fanatics 2013, laten weten dat we stoppen als groep met alles betreffende sfeer en acties op alle wedstrijden van Club."

Erg introspectief is de groep niet, de supporters schuiven de schuld van de beslissing in de schoenen van hun eigen club en van de media. "Club heeft onder leiding van de media ons gedwongen dit te doen", is de laatste zin van het statement.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.