Genk wint van Club Brugge in Jupiler Pro League

Genk maakt comeback compleet, Club Brugge blijft zonder zege in JPL

11 augustus om 15:33
Laatste update: 11 augustus om 15:40

KRC Genk heeft in eigen huis met 3-2 gewonnen van Club Brugge. Hierdoor pakt Genk de eerste driepunter van het Jupiler Pro League-seizoen en blijft Club Brugge nog altijd zonder overwinning. Namens Club Brugge wist Andreas Skov Olsen twee keer te scoren. Namens Genk kwamen Jarne Steuckers, Tolu Arokodare en Patrik Hrosovsky tot scoren.

Genk en Club Brugge begonnen eraan. Het was Genk dat het eerst gevaarlijk wist te worden via Tolu Arokodare. Club Brugge moest even wakker geschud worden en vervolgens wist Blauw-Zwart ook gevaar te stichten.

De wedstrijd ging op en neer en na 25 minuten kregen de ploegen een drinkpauze. Genk en Club Brugge leken de eerste helft doelpuntloos af te sluiten. Vlak voor rust kwam Club Brugge toch nog op voorsprong via Skov Olsen.

Antonio Nusa wist zichzelf vrij te dribbelen en kon vervolgens afleggen op Skov Olsen. De Deense winger kreeg de bal op een presenteerblaadje en kon Club Brugge eenvoudig op voorsprong zetten.

Genk ging in de tweede helft nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. De Genkies konden meerdere malen uitbreken, maar het was Club Brugge dat in de 60e minuut de voorsprong wist uit te bouwen.

De Genkse doelman Van Crombrugge kwam net niet op tijd bij de bal, waardoor de bal in de voeten van Skov Olsen terechtkwam. Skov Olsen hoefde de bal alleen nog maar in een leeg doel te werken. De VAR moest het doelpunt nakijken, maar het bleek geldig.

Genk weigerde om de handdoek in de ring te gooien. Invaller Konstantinos Karetsas slingerde de bal voor het doel en deze eindigde op de arm van Brandon Mechele. Genk kreeg in de 68e minuut een penalty, deze werd benut door Steuckers.

Vervolgens leek Genk in de 73e minuut op gelijke hoogte te komen. Raphael Onyedika leed niet voor de eerste keer balverlies en Steuckers kwam oog in oog met Simon Mignolet. De doelman pakte uit met een cruciale redding.

Na de drinkpauze bleef Genk op zoek naar de gelijkmaker. De Genkies wisten deze te vinden in de 84e minuut. Steuckers leverde een assist op maat af en Tolu hoefde de bal alleen nog maar binnen te knikken.

We kregen maar liefst 11 minuten blessuretijd tussen Genk en Club Brugge. Genk had de smaak te pakken en wist in de 94e minuut de comeback compleet te maken. Hrosovsky deelde de genadeklap uit met een flinke pegel van buiten de zestienmeter.

Club Brugge had hier geen antwoord meer op en bleef met lege handen achter. De formatie van hoofdtrainer Nicky Hayen zoekt nog altijd naar de eerste overwinning in de Jupiler Pro League.