RSC Anderlecht geraakt niet voorbij OHL en ziet Westerlo alleen leider blijven

10 augustus om 22:39
Laatste update: 10 augustus om 22:58

Na de overwinning van KVC Westerlo eerder op de dag is RSC Anderlecht er niet in geslaagd om ook een driepunter te pakken. Onder het toeziend oog van dubbel Olympisch kampioen Remco Evenepoel kwam het wel op voorsprong tegen Oud-Heverlee Leuven, maar pakte het toch geen punt. Het werd 1-1.

Het was een eerste keer een Lotto Park met supporters dit seizoen. En dat werd groot ingezet, met onder meer Evenepoel die de aftrap onder luid applaus mocht verzorgen. Daarop begonnen we ook aan de partij, die aan een razend tempo begon met enkele kansen.

Voor Anderlecht was Verschaeren gevaarlijk, aan de overzijde werd Coosemans de redder in nood nadat N'Dri alleen voor de doelman kwam. Het bleek ook een signaal te zijn dat Anderlecht het niet makkelijk zou krijgen tegen de Leuvenaren, die onder meer via N'Dri weer gevaarlijk konden zijn. De aanvaller stond voor een tweede keer oog-in-oog met de doelman. Voor een tweede keer redde Coosemans de meubelen, al bleek N'Dri ook buitenspel te staan.

Anderlecht knokte zich wel terug in de partij, met enkele kleine kansjes tot gevolg en uiteindelijk ook een beloning. Na knap werk van Yari Verschaeren kwam de bal tot bij Mario Stroeykens, die Kasper Dolberg even knap bediende en zijn ploegmaat de 1-0 zag scoren.

Lotto Park aan het feest, al bleek dat niet te lang te duren. Anderlecht was wel even baas, maar na een bijzonder knappe streep van Mathieu Maertens werd het net voor rust toch nog 1-1.

Een leuke eerste helft, de tweede helft moest even leuk worden. We kwamen echter bedrogen uit en zagen een schaakspel tussen twee ploegen die elkaar het bijzonder moeilijk maakten om tot voetballen en al zeker kansen te komen.

Riemer bracht onder meer Amuzu en Vazquez in de ploeg. Voor beterschap zorgde dat niet meteen. Het bleef zwoegen voor de Brusselaars, die uiteindelijk via Amuzu wel bijzonder dicht bij het doelpunt van de overwinning zaten. De flankaanvaller krulde een vrije trap centimeters naast en de 1-1 bleef op het scorebord staan.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.