Matchverslag KVC Westerlo - Union Saint-Gilloise

Westerlo verslaat ook vice-kampioen Union en blijft de trotse leider

10 augustus om 20:15
Laatste update: 10 augustus om 20:23

KVC Westerlo is dé sensatie van de eerste drie speelronden deze Jupiler Pro League. De ploeg van Timmy Simons bond na Cercle Brugge en KV Mechelen ook vice-kampioen Union Saint-Gilloise aan de zegekar en staat met 9 op 9 fier bovenaan.

Bij Union had Sébastien Pocognoli verrassend genoeg geen plek in zijn basisteam voor Cameron Puertas, Anan Khalaili mocht daarentegen wel starten. Bij Westerlo geen veranderingen, coach Timmy Simons hield het vertrouwen in de basiself die hem de afgelopen twee matchen aan zes punten hielp.

Het was een veelbewogen openingsfase in ’t Kuipje. Binnen vier minuten keek de thuisploeg tegen een achterstand aan toen Kevin Rodriguez uit een hoekschop de openingstreffer binnen werkte. Westerlo was een minuut eerder zelf al heel dicht bij een doelpunt geweest, Lucas Stassin schoot vanaf rand maar net naast.

Uit de eerste stilstaande fase aan de overkant was het onmiddellijk weer gelijk. Dogucan Haspolat schoot de vrijschop over de muur in de korte hoek binnen. Doelman Anthony Moris van Union zag er daarbij niet al te best uit.

Amper drie minuten later scoorde Westerlo alweer. Het was Stassin die met een goede actie de achterlijn haalde en Adedire Mebude bediende, de spits werkte simpel binnen en zo was een achterstand plots een voorsprong.

De thuisploeg was nu ontketend en Union kwam er niet meer aan te pas. Keeper Moris hield zijn ploeg een paar keer in de wedstrijd, maar op het half uur was het toch weer raak voor Westerlo. Allahyar Sayyadmanesh was attent na een afgeweken bal en bracht de 3-1 op het scorebord. Zo bleef het tot aan de rust.

Na de pauze ging Westerlo door waar het gebleven was en binnen tien minuten was het alweer raak. Bryan Reynolds werkte een mooie aanval af en liet de thuissupporters nog maar eens juichen.

Pocognoli bracht nu Puertas, Noah Sadiki en Casper Terho op het veld in de hoop nog iets van een resultaat te bewerkstelligen. Het leverde nog doelpunten op van Mohammed Fuseini (4-2) en Promise David (4-3), maar na een nerveuze slotfase bleven de drie punten dan toch verdiend in Westerlo.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.