FCV Dender wint 4-1 van KV Kortrijk

FCV Dender EH pakt 7 op 9 na erg knappe prestatie tegen KV Kortrijk

10 augustus om 17:52

FCV Dender EH wist zaterdagmiddag met maar liefst 4-1 te winnen van KV Kortrijk. De troepen van coach Vincent Euvrard pakken zo een knappe zeven op negen na de eerste drie wedstrijden.

Na een gelijkopgaande openingsfase was het Roman Kvet die na een erg knappe combinatie Dender op voorsprong kon trappen. Een fraai doelpunt, al moest het mooiste nog komen. Kort na het halfuur kon Bruny Nsimba aanleggen op een botsende bal. De ex-Royal Antwerp en SK Beveren-spits twijfelde niet en scoorde misschien wel het doelpunt van de speeldag met een harde knal die onder de lat binnenviel.

Slechts drie minuten later kon Takuro Kaneko de aansluitingstreffer binnenkoppen na een hoekschop. De kleine KVK-speler mocht helemaal vrij inkoppen, terwijl hij vlak voor doelman Verrips stond. 2-1 bij de rust.

Na rust was het initiatief opnieuw voor de thuisploeg. Na het uur werden Kvet, Soladio en Hens vervangen door Viltard, Berte en Acquah. Lang had 'Mo' Berte niet nodig om de netten te doen trillen, want na twee minuten op het veld legde hij de 3-1 knap in de verre hoek. Ook tegen KAA Gent wist hij meteen te scoren na zijn invalbeurt.

In minuut 78 zou Mark Mampasi zijn tweede gele kaart pakken na een overtreding op Dender-verdediger Pupe, waardoor Kortrijk de wedstrijd met tien spelers moest volmaken. Het werd uiteindelijk nog 4-1 voor FCV Dender EH, nadat Berte zijn tweede van de avond voorbij Gunnarsson kon trappen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.