Union-pion kiest niet voor de Rode Duivels: "Heb er lang over nagedacht"

10 augustus om 21:49

De voorbije jaren kozen Belgische voetballers met een dubbele nationaliteit niet voor de Rode Duivels, maar voor een ander voetballand. Onder meer Zakaria El Ouahdi en Bilal El Khannouss kozen voor Marokko, terwijl nu ook Noah Sadiki heeft besloten niet uit te komen voor de Belgische nationale ploeg.

In een gesprek met La Dernière Heure kondigt Sadiki namelijk aan dat hij heeft gekozen voor Congo. De middenvelder van Union werd al enkele keren opgeroepen voor die nationale ploeg, maar debuteerde er nog niet voor. Hij kon dus nog uitkomen voor de Rode Duivels, maar heeft besloten om te kiezen voor Congo.

"Ik heb er heel lang over nagedacht en er uitvoerig over gesproken met de mensen om mij heen. Ik heb de voor- en nadelen tegen elkaar afgewogen... maar er waren evenveel voor- als nadelen", geeft de middenvelder aan.

"Dus ging ik op bed liggen, ik bad tot de Heer en ik wachtte tot mijn hart zou spreken. En hij koos voor Congo. In mijn carrière werd mij niets op een presenteerblaadje gegeven. Het maakt deel uit van mijn lot om er elke keer naar te streven om te krijgen wat ik wil", aldus Sadiki.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.