'Zowel Anderlecht als Antwerp azen op Steijn (Twente)'

Na zeventien goals bij Twente: 'Zowel Anderlecht als Antwerp azen op Steijn'

9 augustus om 09:46

RSC Anderlecht en Royal Antwerp FC hebben hun oog laten vallen op Sem Steijn. De 22-jarige middenvelder van FC Twente hoopt dit seizoen Champions League te betwisten, maar zijn contractsituatie maakt hem een aantrekkelijk doelwit.

Anderlecht en Antwerp stonden afgelopen zondag nog tegenover elkaar op de Bosuil, waarbij paars-wit aan het langste eind trok (1-2). Beide ploegen lijken nog versterking aanvallend op het middenveld te kunnen gebruiken. De naam van Steijn is dan ook zowel in Brussel als Antwerpen gevallen, meldt Twente Insite op basis van informatie van Het Laatste Nieuws. Die beleefde een prachtseizoen met Twente. De Tukkers eindigden knap als derde in de Eredivisie, waardoor ze momenteel aantreden in de voorrondes van de Champions League.

Steijn had een groot aandeel in dat succes. Met zeventien doelpunten en drie assists was hij één van de smaakmakers in de Eredivisie. De Nederlander gaf al aan dat hij voorkeur geeft aan een Champions-League-avontuur met Twente in plaats van een transfer naar het buitenland. Zijn ploeg ging deze week echter met 2-1 onderuit bij RB Salzburg. Mocht Twente eruit vliegen in de voorrondes van het kampioenenbal, dan is Steijn misschien al wat happiger op een vertrek.

Zijn contractsituatie zal Anderlecht en Antwerp alvast aanspreken. Steijn is namelijk aan zijn laatste jaar begonnen in Enschede. Als Twente nog geld wil vangen voor de 22-jarige aanvallende middenvelder, moet het of verlengen, of verkopen. Zijn marktwaarde wordt geschat op tien miljoen euro.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.