Tavolieri: 'Nonge vertrekt bij Juventus, Antwerp op de loer'

Tavolieri: 'Nonge zal vertrekken bij Juventus, Antwerp houdt situatie in de gaten'

9 augustus om 09:31

Er ligt geen verdere toekomst voor Joseph Nonge Boende Ruiz bij Juventus. De Belgische middenvelder timmerde de laatste jaren aan de weg bij de Italiaanse grootmacht, wat zelfs tot een debuut bij de hoofdmacht leidde. Verder zal het echter niet komen. Misschien pikt Royal Antwerp FC hem wel op.

Geruchtenmaker Sacha Tavolieri weet dat de wegen van Nonge en Juventus zullen scheiden. Beide partijen zijn dat in onderling overleg overeen gekomen. De negentienjarige middenvelder heeft wel nog een contract lopen tot medio 2026 in Turijn. Wie hem in huis wil halen, zal dus een transfersom moeten ophoesten. Volgens de expertise van Transfermarkt is Nonge momenteel drie miljoen euro waard.

Dat is een bedrag dat ook voor Belgische clubs haalbaar is. Antwerp heeft dat begrepen. Tavolieri meldt dat The Great Old de situatie van Nonge in de gaten houdt. Daarmee is de oudste club van ons land niet de enige. Ook FC Basel en RC Lens hebben zijn naam genoteerd. De voorbije weken zag het er dan weer naar uit dat OGC Nice hem in huis zou halen. Omdat Tanguy Ndombele daar is neergestreken, is Nonge echter geen prioriteit meer.

Nonge werkte zijn wedstrijden bij Juve vooral af bij de Next Gen en het tweede elftal. In januari mocht hij wel drie keer invallen bij de A-ploeg. Begin maart volgde nog een laatste kans op het veld van SSC Napoli, al werd dat eentje met een bittere nasmaak. In minuut 76 bracht Massimiliano Allegri hem in, maar nog geen kwartier later moest hij alweer naar de kant.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.