UEFA-Ranking: Slechte week voor België, Tsjechië plots eerste achtervolger

9 augustus om 19:00
Laatste update: 9 augustus om 19:00

De Belgische ploegen in Europa hebben niet voor een al te beste coëfficiëntenweek gezorgd. Er was goede hoop dat er punten gesprokkeld konden worden, maar uiteindelijk draaide dat helemaal anders uit.

Beginnen deden we woensdag al met Union, dat voor het eerst dit seizoen in actie kwam in Europa, maar dat ongetwijfeld snel zal willen vergeten. Het leek met Slavia Praag wel een gelijkwaardige tegenstander tegenover zich te hebben, maar ging in Tsjechië zwaar onderuit met 3-1 en sprokkelde dan ook geen punten.

Datzelfde kan ook gezegd worden van Cercle Brugge, dat heel verrassend met 3-0 verloor van Molde FK en ook moet vrezen voor uitschakeling in de Europa League. Gelukkig voor de Vereniging is er dan wel nog het vangnet van de Conference League Play-Offs.

Die Play-Offs zijn nog lang niet binnen voor KAA Gent. Het leek in het slot tegen Silkeborg IF wel op weg naar winst na een laat doelpunt van Max Dean, maar gaf dat uiteindelijk nog uit handen en speelde met 2-2 gelijk. Daarmee was het wel de enige Belgische ploeg die enkele punten wist te sprokkelen.

De concurrentie
Gelukkig wist ook niet elke concurrent het maximum van de punten te behalen. Bij Turkije zag men Fenerbahçe onderuit gaan tegen Lille OSC en verloor ook Trabzonspor van Rapid Wien.

Voor Nederland verloor FC Twente dan weer van FC Salzburg, terwijl Ajax wel de eer recht hield voor Nederland met winst tegen Panathinaikos. Nummer zeven Portugal kreeg dan weer goed nieuws met de overwinning van Vitoria en het gelijkspel van Braga. Voor Tsjechië wonnen Slavia Praag en Viktoria Plzen en speelde Mlada Boleslav gelijk.

Ons land blijft na deze ongelukkige coëfficiëntenweek uiteraard wel nog steeds op de achtste plek staan en ziet onder meer Tsjechië wel enkele punten naderen, terwijl Portugal opnieuw wat meer voorsprong neemt op ons land. Tsjechië heeft inmiddels ook de negende plek overgenomen van Turkije.

Stand:                         punten 24/25              punten totaal       teams actief
06.  Nederland                     2.583                     54.483                       5/6
07.  Portugal                        3.500                     49.516                       5/5
08.  BELGIË                         2.000                     43.200                       5/5
09.  Tsjechië                        1.800                     35.350                       5/5
10.  Turkije                          1.400                     35.000                       5/5

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.