Bertaccini blijft op STVV-bank gekluisterd: 'Incidenten met coach en ploegmaats'

8 augustus om 20:16

STVV kent een moeilijk seizoensbegin en bengelt voorlopig met een 0 op 6 onderaan het klassement. Het scoorde ook nog maar één keer en kan alle aanvallende opties goed gebruiken. Eén van die opties is Adriano Bertaccini, maar de aanvaller wordt niet gebruikt.

De aanvaller, die vorig seizoen op een half jaar tijd nog goed was voor vier doelpunten in dertien partijen, moet voorlopig vanop de bank toekijken hoe zijn ploegmaats het moeilijk hebben. Bertaccini lijkt dan ook niet in de bovenste schuif van trainer Christian Lattanzio te liggen.

Daar zijn volgens Het Belang van Limburg enkele redenen voor. Naar verluidt gaat het om enkele extrasportieve zaken en waren er al enkele conflicten met de trainer. Zo klinkt het dat de spits niet genoeg inzet toont op training en had Bertaccini ook al ruzie met de coach over zijn aanwezig op een familiefeest. Zo stuurde de spits tijdens de eerste voorbereidingswedstrijd van het seizoen zijn kat om de hele dag aanwezig te zijn op het trouwfeest van zijn broer.

Daarnaast was er in de voorbereiding op het nieuwe seizoen ook een incident in de oefenwedstrijd tegen Ajax, waarin de spits een speler van de tegenstander bespuugde. Al gaf hij achteraf aan dat dat een ongeluk was.

Kritiek van ploegmaats
Ook tegen Charleroi haalde Bertaccini de woede van zijn coach (en ploegmaats) op de hals. Tijdes de rust applaudisseerde de spits al nadat hij vocale steun kreeg van de STVV-fans en na de wedstrijd ging hij ook nog appart richting het STVV-publiek om hen te groeten.

Een geste die zijn ploegmaats maar matig konden appreciëren en wat hem ook een stevige uitbrander van doelman Jo Coppens opleverde. Bertaccini is nu aan zet om zich weer helemaal in de gratie van zijn trainer en ploegmaats te spelen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.