Heerenveen en Club Brugge azen op Zweeds talent

'Club Brugge en Heerenveen azen op Zweeds talent: eerste bod reeds uitgebracht'

8 augustus om 17:10
Laatste update: 8 augustus om 17:20

SC Heerenveen heeft het Zweedse talent Marcus Linday (21) op de korrel, meldt de Leeuwarder Courant. De middenvelder speelt momenteel voor Västerås SK in Zweden. Ook Club Brugge, Feyenoord en Lech Poznan zouden nadrukkelijk geïnteresseerd zijn in Linday.

Volgens de Zweedse krant Expressen hebben zowel het Nederlandse Heerenveen als het Poolse Lech Poznan al een bod van ruim één miljoen euro uitgebracht. De talentvolle middenvelder heeft dit seizoen zestien wedstrijden gespeeld op het hoogste niveau van Zweden.

Linday kwam begin dit jaar transfervrij over van Assyriska FF en tekende een contract tot eind 2025 bij Västerås SK. Zijn marktwaarde wordt geschat op een half miljoen euro. Linday maakte direct indruk bij zijn nieuwe club en speelde zich zo in de kijker van onder meer Heerenveen en Club Brugge.

Heerenveen hoopt de middenvelder te kunnen overtuigen om voor een stap naar Friesland te kiezen. De club kan Linday meer kans op speeltijd garanderen en heeft goede banden met de speler en zijn omgeving, klinkt het.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.