'Fenerbahçe richt pijlen op De Cuyper bij vertrek revelatie'

UPDATE: 'Fenerbahçe sprak al met zaakwaarnemer Club Brugge-linksback De Cuyper'

9 augustus om 07:10
Laatste update: 9 augustus om 07:10

Hoewel het seizoen van Maxim De Cuyper nog moet losbarsten, staat hij nog steeds in de belangstelling van buitenlandse clubs. Club Brugge moet dus opletten dat het haar linksachter niet verliest. Nu is Fenerbahçe op de proppen gekomen als gegadigde.

In de Turkse media klinkt het dat Fener De Cuyper als doelwit heeft omcirkeld. Dat is wel op één voorwaarde: als Ferdi Kadioglu zou vertrekken. De linkervleugelspeler maakte grote sier op het afgelopen Europees Kampioenschap, waar de Turken pas in de kwartfinales werden uitgeschakeld door Nederland. In de nasleep van dat toernooi werd zelfs Manchester United genoemd als mogelijke overnemer van Kadioglu, die overigens in Nederland geboren is.

Mocht de EK-ontdekking vertrekken uit Istanbul, is De Cuyper dus op de radar verschenen als vervanger. Ook de Bruggeling was aanwezig op Euro 2024, al kreeg hij van Domenico Tedesco geen speelminuten. De Cuyper keerde vorig seizoen terug naar Club Brugge na een succesvolle uitleenbeurt bij KVC Westerlo. Ook op Jan Breydel liep het vlotjes. In de Jupiler Pro League liet de linksachter drie doelpunten en tien assists noteren.

Update: Sportief directeur Mario Branco sprak al met de zaakwaarnemer van de linksback van Blauw-Zwart. Afhankelijk van de situatie van Ferdi Kadıoğlu, zal er contact worden opgenomen met Club Brugge. Dat meldt het Turkse Ajansspor.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.