Gent speurt nog naar aanvaller: 'Varela is optie'

UPDATE: 'Gent is gewaarschuwd, target kost meer dan 3 miljoen euro'

14 augustus om 21:16
Laatste update: 14 augustus om 21:16

KAA Gent haalde met Max Dean en Andri Gudjohnsen al twee nieuwe spitsen in huis. Op de vleugels kan de selectie van Wouter Vrancken echter ook nog een impuls gebruiken. Mogelijk komt dat van Hélio Varela.

Hélio Sandro Oliveira Alves Varela, om hem gaat het om compleet te zijn. De 22-jarige Kaapverdiër ontwikkelde zich tot dusver uitsluitend in Portugal. Afgelopen seizoen mocht hij er voor het eerst aantreden op het hoogste niveau. Bij Portimonense was Varela goed voor zes doelpunten en drie assists. Die statistieken volstonden evenwel niet om zijn ploeg van degradatie te behoeden.

Meer dan waarschijnlijk heeft Varela geen zin om af te zakken naar de Segunda Liga. Volgens Het Nieuwsblad is KAA Gent kandidaat om hem te helpen ontsnappen. Varela valt vooral op vanwege zijn snelheid en diepgang. De vleugelaanvaller kwam overigens ook al zes keer uit voor de Kaapverdische nationale ploeg. Deelname aan de Afrika Cup of Nations was hem (nog) niet gegund. 

UPDATE: Niet enkel KAA Gent denkt aan Varela. Ook CA Talleres wil de speler in huis halen. De Argentijnse club staat op het punt Ramon Sosa te verliezen aan Nottingham Forest FC en ziet in Varela de ideale vervanger. Volgens Fabrizio Romana deed Talleres ook al een bod van 3 miljoen euro op Varela, maar werd dat geweigerd door Portimonense SC.