'Gedegradeerde middenvelder op verlanglijstje Man United'

'Manchester United wil Berge (ex-KRC Genk) weghalen bij Burnley'

6 augustus om 20:30

Sander Berge is een nieuwe naam op de wensenlijst van Manchester United. De Noorse middenvelder degradeerde vorig seizoen nog met Burnley, maar kan nu een mooie stap zetten.

Volgens The Athletic heeft de club al contact opgenomen met de zaakwaarnemers van Berge. De Noorse international degradeerde vorig seizoen met Burnley, maar scoort goed op verschillende statistieken. Onder andere op succesvolle dribbels en passnauwkeurigheid onder druk. Berge speelde vorig seizoen 37 wedstrijden voor Burnley en was in het verleden nog actief voor KRC Genk.

The Red Devils zijn al enige tijd op zoek naar een nieuwe controlerende middenvelder en hebben al gesprekken gevoerd met Paris Saint-Germain over Manuel Ugarte. Maar de Fransen zouden ongeveer zestig miljoen euro verlangen voor de Uruguayaan. United trok daarom de stekker uit de onderhndelingen met PSG en richt zijn pijlen nu op andere doelwitten.

Naast Berge hopen Erik ten Hag en zijn club ook nog steeds Mathijs de Ligt en Noussair Mazraoui binnen te halen. Een gezamenlijk bod werd vorige week afgewezen, maar Manchester United zal een nieuw bod gaan doen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.