Club Brugge ontzegt fans per direct de toegang

Club Brugge wacht juridische procedure niet af, ontzegt 34 fans per direct toegang

6 augustus om 13:26
Laatste update: 6 augustus om 13:28

Club Brugge heeft dinsdag een aanvullend statement naar buiten gebracht naar aanleiding van de verwerpelijke gebeurtenissen van zondag op Sclessin. De leiding van Blauw-Zwart wacht de juridische procedure niet af en gaat aan 34 supporters per direct de toegang tot wedstrijden weigeren.

In een verklaring op de website van Club Brugge valt te lezen dat de club wil 'benadrukken dat er binnen de Blauw-Zwarte familie geen enkele plaats is voor wangedrag en dat het zal blijven proactief optreden tegen mensen die het niet waard zijn onze Club-kleuren te dragen.'

Maandag werd al een juridische zaak aanhangig gemaakt bij de Kamer Burgerrechtelijke Uitsluiting van de KBVB, waarbij 24 fans reeds waren geïdentificeerd. Die procedure zou moeten leiden tot een stadionverbod voor de betrokkenen. 

Blauw-Zwart wil dat niet afwachten en neemt nu zelf al maatregelen. 'Club wacht nu het resultaat van dat dossier niet af en weigert vanaf nu zelf 34 supporters (24 gisteren geïdentificeerd + 10 supporters die vandaag werden geïdentificeerd) toe te laten op alle uit en thuismatchen van Club', staat er te lezen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.