Club Brugge reageert doortastend op misdragingen fans

Club Brugge na racisme bij Standard: '24 supporters reeds geïdentificeerd'

5 augustus om 15:14
Laatste update: 5 augustus om 15:14

Club Brugge heeft maandag via de officiële kanalen verder gereageerd op eerder verschenen foto’s waarop een gedeelte van de supporters van Blauw-Zwart de Kühnen-groet deden. De clubleiding ondernam maandag gelijk actie en identificeerde de zich ernstig misdragende fans.

'Club Brugge nam vandaag actie, identificeerde reeds 24 supporters en startte een procedure tot het opleggen van stadionverbod', staat er te lezen op het X-kanaal van de club.

Zo reageert de leiding snel en doortastend op de beschamende vertoning, veroorzaakt door een deel van haar supporters. De situatie was nog eens extra aanstotelijk omdat Standard voor de match juist een indrukwekkend statement tegen racisme had gebracht.

Zondagavond stuurde Club ook al een statement uit, waarin het onmiddellijk afstand nam van de verwerpelijke gedragingen. 'Club Brugge veroordeelt dit gedrag ten stelligste. Club zal dit verder onderzoeken, actief de politie hierin ondersteunen, de supporters identificeren en nadien zelf sanctioneren binnen zijn mogelijkheden. Club benadrukt dat er binnen de blauw-zwarte familie geen enkele plaats is voor racisme', viel er toen te lezen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.