Bondsparket wil Club Brugge dagvaarden na racisme bij Standard

Bondsparket wil Club Brugge dagvaarden na racisme: “Aansprakelijk voor fans”

5 augustus om 17:02
Laatste update: 5 augustus om 17:12

Het Bondsparket is van plan om Club Brugge te dagvaarden na het racistische gedrag van een gedeelte van de Club Brugge-fans bij Standard. Volgens Bondsprocureur Ebe Verhaegen is Club Brugge aansprakelijk voor het gedrag van hun fans.

Een gedeelte van de fans van Club Brugge misdroeg zich volledig op Sclessin. Zij toonden zich van hun slechtste kant door een alternatieve Hitlergroet te tonen. Deze groet wordt de Kühnen-groet genoemd. Het is niet de eerste keer dat een gedeelte van de Club Brugge-fans op deze manier in opspraak komen.

Het Bondsparket is nu van plan om Club Brugge te dagvaarden voor De Nationale Kamer in de strijd tegen Discriminatie en Racisme. Bondsprocureur Verhaegen zegt het volgende over de mogelijke dagvaarding van Club Brugge.

“Het Bondsparket focust niet op de individuen, maar wel op de club, omdat zij as such objectief aansprakelijk zijn voor het gedrag van hun fans. Ik heb het rapport van de match delegate die zondag aanwezig was op Sclessin intussen ook kunnen inkijken. Daarin staan wat ons betreft voldoende elementen om snel verdere stappen te ondernemen”, citeert Het Laatste Nieuws.

De mogelijke straffen voor Club Brugge varieren. Blauw-Zwart loopt mogelijk tegen fikse geldboetes aan of Jupiler Pro League-matchen achter gesloten deuren. Er zijn ook alternatieve straffen zoals het verplicht voeren van een antiracisme-campagne.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.