VP 11 uitblinkers van speeldag 2 in Jupiler Pro League

VP 11: 17-jarige Vuskovic blinkt opnieuw uit, Bulat zet Standard op rozen

5 augustus om 13:20

In tegenstelling tot speeldag één, werd er afgelopen weekend gescoord bij de vleet. Heel wat uitblinkers in onze VP 11 mochten dan ook een doelpuntje achter hun naam schrijven, al waren er het afgelopen weekend ook uitblinkers die minder in de schijnwerpers stonden. 

Viking clap voor Gunnarsson
Patrik Gunnarsson was van levensbelang bij KV Kortrijk. De 23-jarige doelman uit IJsland pakte uit met meerdere reddingen, maar was vooral in de slotfase nog van absolute goudwaarde. 

Vuskovic voor de tweede week op rij
Wie zijn start in de Jupiler Pro League zeker niet gemist heeft is de 17-jarige Luka Vuskovic. Hij speelde opnieuw een beresterke wedstrijd voor KVC Westerlo en slaagde er meteen in een doelpunt achter zijn naam te zetten. Kevin Mac Allister toonde het beste van zichzelf opnieuw bij Union SG. Op de backs verdienen Killian Sardella en de 21-jarige Fabio Ferraro van FCV Dender EH een plekje in deze selectie. 

Bulat doet Sclessin daveren
Op het middenveld mocht Marko Bulat niet ontbreken. De 22-jarige Kroaat zette Sclessin opnieuw in vuur en vlam met z'n winning goal tegen Club Brugge en was daarnaast een van de meest bedrijvige spelers op het veld. Daarnaast kon ook Daan Heymans tot tweemaal toe de netten doen trillen bij Sporting Charleroi. Adem Zorgane speelde eveneens een belangrijke rol in de 1-4 overwinning tegen STVV. Tot slot krijgt ook OHL-middenvelder Youssef Maziz z'n plek bij de uitblinkers. 

Jong geweld voorin
Konan N'Dri
kreeg dan wel net geen doelpunt achter zijn naam, toch was hij een gesel voor de Genkse verdediging. De pijlsnelle Ivoriaan mocht voor de gelegenheid in de spits postvatten en deed dat uitstekend. Daarnaast lijkt de 19-jarige Nacho Ferri van KV Kortrijk één van de ontdekkingen dit seizoen te gaan worden. De boomlange spits moet Felipe Avenatti doen vergeten bij de Kerels en lijkt daar alvast in te slagen. 

De VP-uitblinker van de week
Tijdens de wekelijkse podcast van VoetbalPrimeur.be, 'Tijd voor Voetbal', werd Luka Vuskovic van KVC Westerlo verkozen tot Speler van de Week op speeldag twee. De 17-jarige jeugdinternational van Kroatië lijkt nu al de Jupiler Pro League ontgroeid te zijn. Zowel puur verdedigend als met de bal aan de voet straalt de jonge stopper een zekere klasse en maturiteit uit die zelden gezien wordt op die leeftijd. 

Het is dan ook geen verrassing dat Tottenham Hotspur hem op de radar kreeg. Vuskovic wordt dit seizoen gehuurd van Hajduk Split, maar zal volgend seizoen de overstap maken naar de Engelse topclub voor bijna 14 miljoen euro. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.