Degryse kritiek: “Riemer en Fredberg begrijpen niet waar Anderlecht voor staat"

“Vandenhaute zal Riemer erop moeten wijzen dat je bij RSCA niet alles moet winnen”

5 augustus om 11:57

Marc Degryse heeft de tweede speeldag van de Jupiler Pro League onder de loep genomen en was kritisch over RSC Anderlecht. En dat ondanks hun 1-2 overwinning op Antwerp. Degryse begon zijn analyse in HLN met een duidelijke boodschap.

“Als het gaat over Anderlecht moet ik eens te meer een diepe zucht slaken”, klinkt het bij Degryse. “Riemer en Fredberg hebben duidelijk nog áltijd niet begrepen waar Royal Sporting Club Anderlecht voor staat. Néén, winnen volstaat niet op Anderlecht.” 

Degryse benadrukte dat de verwachtingen bij Anderlecht altijd tweeledig zijn: zowel winnen als attractief voetbal brengen. Zelfs bij een moeilijke uitwedstrijd tegen Antwerp, vindt hij dat de coach moet vertrouwen op de eigen sterkte en creatieve spelers aan de bal moet krijgen. “Vandenhaute zal Riemer ongetwijfeld erop wijzen dat je op Anderlecht niet per se álles moet winnen, als je maar attractief en aanvallend voetbal brengt.”

Degryse vervolgde zijn kritiek door te stellen dat de fans dezelfde problemen zien als hij. “De supporters zien wat iedereen ziet: dat het véél te lang duurt vooraleer Riemer van Anderlecht een dominante ploeg wil maken.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.