Uitdagingen voor Anderlecht in Europa League, maar ook Besiktas

Haalbare tegenstanders voor Anderlecht in Europa League, maar ook Besiktas

5 augustus om 09:30

RSC Anderlecht werd in het afgelopen Jupiler Pro League seizoen derde en mag zich Europees gaan tonen in de Play-Off ronde van de Europa League. Wanneer Anderlecht dit tweeluik wint, dan wacht de groepsfase van de Europa League.

Als Anderlecht het tweeluik in de Play-Off ronde van de Europa League niet weet te winnen dan moet de formatie van hoofdtrainer Brian Riemer zich Europees gaan tonen in de groepsfase van de Conference League.

Anderlecht gaat als reekshoofd de loting van de Play-Off van de Europa League in, hierdoor vermijdt Anderlecht de nodige opponenten in de Play-Offs. Onder meer het Nederlandse Ajax en het Portugese Braga worden op deze manier ontlopen.

Potentiële tegenstanders Anderlecht
Desondanks blijven er nog een aantal opponenten over voor Anderlecht. Paars-wit zit in Groep 1 van de loting en dat betekent dat de club het gaat opnemen tegen de winnaar tussen Dinamo Minsk en Lincoln red Imps. De winnaar tussen Petrocub Hîncești (MOL) en The New Saints (WAL), de verliezer tussen Jagiellonia Białystok (POL) en Bodø/Glimt (NOR), of het Turkse Besiktas. De wedstrijden van de Play-Off ronde van de Europa League vinden plaats op 22 augustus 2024 en 29 augustus 2024.