KAA Gent-coach Wouter Vrancken: ''Te weinig initiatief aan het begin''

KAA Gent-coach Vrancken: ''Te weinig initiatief aan het begin van de wedstrijd''

5 augustus om 09:25

KAA Gent kende een ongelukkig weekend. Het team van Wouter Vrancken verloor thuis tegen promovendus FCV Dender EH (1-2). Trainer Vrancken besprak na afloop hoe dat kwam en waar de verbeterpunten liggen voor de Buffalo's.

De eerste helft was ondermaats. "Het is heel jammer dat je met te weinig initiatief aan de wedstrijd begint en ook weinig duels wint op het middenveld," vertelde Vrancken tijdens de persconferentie na afloop van de match.

Gent toonde te weinig initiatief. "Daardoor was elke tweede bal voor hun, waardoor zij die transitiemomenten kenden en we hadden iets te weinig initiatief richting hun doel," zei Vrancken.

Het team van Vrancken kwam beter uit de kleedkamer na de eerste helft. "In de tweede helft waren we dominanter door positiewisselingen en hadden we meer de bal. Maar in de laatste 20 meter moeten we nog iets meer kansen weten te creëren en kwaliteit hebben. Nu was het steeds de laatste bal net niet," vertelde Vrancken.

De eerste helft was funest volgens de oefenmeester. "Je mag hier nooit op deze manier de boot in gaan. Het is jammer dat je in de eerste helft er niet staat," aldus Vrancken.

Gent moet de nederlaag snel verwerken, want aankomende donderdag wacht Silkeborg IF in de derde ronde van de Conference League-kwalificatie.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.