Club Brugge met statement na racisme bij Standard

Statement Club Brugge na racisme bij Standard: ‘Identificeren en sanctioneren’

4 augustus om 22:44
Laatste update: 4 augustus om 22:55

Club Brugge heeft via de officiële kanalen gereageerd op de verschenen foto’s van een gedeelte van de supporters die de Kühnen-groet deden. Dit is een alternatieve Hitlergroet die zij deden tijdens de met 1-0 verloren match tegen Standard.

Club Brugge zegt het volgende over het gedrag van een gedeelte van de fans in het uitvak. ‘Op sociale media verschenen vanavond verschillende foto’s van ‘supporters’ in het uitvak die een racistische groet deden. Club Brugge veroordeelt dit gedrag ten stelligste en zal de betrokken supporters identificeren en sanctioneren’, deelt Club Brugge via de officiële kanalen.

Club Brugge vertelt verder over het voorval bij Standard. ‘Tijdens de wedstrijd verschenen op sociale media afbeeldingen van ‘supporters’ in het uitvak die een zogenaamde Kühnen-groet deden. Club Brugge veroordeelt dit gedrag ten stelligste. Club zal dit verder onderzoeken, actief de politie hierin ondersteunen, de supporters identificeren en nadien zelf sanctioneren binnen zijn mogelijkheden. Club benadrukt dat er binnen de blauw-zwarte familie geen enkele plaats is voor racisme.’