KV Kortrijk wint op bezoek bij Cercle Brugge

Kortrijk pakt eerste driepunter op bezoek bij Cercle Brugge in Jan Breydelstadion

4 augustus om 17:55

KV Kortrijk heeft de eerste driepunter van het seizoen te pakken. In de tweede speelronde van de Jupiler Pro League heeft Kortrijk met 1-2 gewonnen op bezoek bij Cercle Brugge in het Jan Breydelstadion. Kortrijk kwam tot scoren via Nacho Ferri en Mark Mampassi, namens Cercle Brugge kwam Thibo Somers tot scoren. Door de nederlaag wist Cercle Brugge nog geen punt te behalen in de Jupiler Pro League.

Cercle Brugge en KV Kortrijk gingen de strijd aan in het Jan Breydelstadion. Cercle Brugge begon stormachtig tegen Kortrijk, maar De Kerels kwamen in de 14e minuut op voorsprong. Namens Kortrijk opende Nacho Ferri de score.

Silva verstuurde namens Kortrijk de bal naar Alebiosu die vervolgens Ferri wist te bedienen. De Spanjaard wist via een stevige kopbal Kortrijk op voorsprong te zetten. Cercle Brugge reageerde door zich nog aanvallender te tonen.

Cercle kwam tot aanvallen, maar ook Kortrijk wist gevaarlijk te blijven. Vlak voor rust was het dan toch Cercle Brugge dat met de gelijkmaker kwam. Kevin Denkey wist de bal terug te leggen op Somers die vervolgens de bal in de hoek wist te plaatsen. De ploegen gingen met een gelijke stand rusten.

Cercle Brugge begon net als de eerste helft stormachtig aan de tweede helft. Er waren kansen aan beide kanten en Denkey was dichtbij zijn eerste treffer van dit Jupiler Pro League-seizoen.

Na de kans van Denkey werd Kortrijk gevaarlijk. Kadri kon alleen op doelman Warleson af, maar de Braziliaan wist Cercle Brugge recht te houden. Vier minuten later wist Mampasi in de 68e minuut Kortrijk op voorsprong te zetten.

Opnieuw wisten De Kerels in de lucht gevaarlijk te worden tegen Cercle Brugge. Mampasi torende hoog boven alles en iedereen uit en knikte de 1-2 op het scorebord.

Het was aan Cercle Brugge om zich terug te knokken in de wedstrijd, Cercle Brugge kwam met een flink slotoffensief, maar de Vereniging wist niet meer tot scoren te komen. Door de nederlaag blijft Cercle Brugge nog zonder punten in de Jupiler Pro League.