Anderlecht wint op bezoek bij Antwerp

Anderlecht weer erg efficiënt, gevleide overwinning tegen Antwerp op De Bosuil

4 augustus om 15:28

RSC Anderlecht heeft een gevleide zege geboekt op bezoek bij Royal Antwerp FC. Paars-wit wist met 1-2 te winnen op De Bosuil door een eigendoelpunt van Senne Lammens en een doelpunt van Majeed Ashimeru. Namens Antwerp wist Gyrano Kerk te scoren. Door de zege pakt Anderlecht 6 op 6 in de Jupiler Pro League.

In de tweede speelronde van de Jupiler Pro League gingen Antwerp en Anderlecht de strijd aan. Antwerp toonde zich degelijk in de eerste fase van de match. Anderlecht had veel moeite om zich te tonen op De Bosuil.

In de 25e minuut was het desondanks Anderlecht dat op voorsprong kwam tegen Antwerp. Killian Sardella wist Kasper Dolberg te bedienen die vervolgens hard op het doel van Senne Lammens schoot. De doelman wist goed te pareren, maar werkte vervolgens ongelukkig de bal in het eigen doel.

Het doelpunt van Anderlecht viel plotseling en Antwerp wist hierdoor nog meer gas te geven. In de 34e minuut leverde dit de gelijkmaker op. Antwerp wist goed gebruik te maken van de ruimte op het middenveld. De bal belandde via Ondrejka bij Vincent Janssen. De spits schoot op doel en Coosemans bracht redding. De rebound was voor Kerk die Antwerp op gelijke hoogte bracht.

Antwerp was de bovenliggende partij in de eerste helft en startte de tweede helft opnieuw degelijk tegen Anderlecht. Dit leverde kansen op, maar al gauw droogden deze kansen op en werd de match vooral op het middenveld gespeeld.

In de volgende fase leek Antwerp op zoek te gaan naar de winnende treffer. The Great Old voerde de druk op en dit leverde nieuwe pogingen op. Aan de andere kant wist Dolberg namens Anderlecht de paal te raken.

Richting het slot zette Antwerp een offensief op. De manschappen van hoofdtrainer Jonas De Roeck probeerden er met de volle buit vandoor te gaan, maar het was Anderlecht dat op voorsprong wist te komen via Majeed Ashimeru in de 80e minuut.

Anderlecht toonde zich opnieuw zeer efficiënt in de Jupiler Pro League. Chery leed balverlies waarne Theo Leoni kon omschakelen. Uiteindelijk wist Yari Verschaeren Ashimeru te bereiken die vanop de penaltystip Anderlecht op voorsprong wist te brengen.

In de absolute slotfase probeerde Antwerp toch nog op gelijke hoogte te komen, maar het was Anderlecht dat op een gevleide manier 6 op 6 behaalt in de Jupiler Pro League.