Mertens gaat met Galatasaray zwaar onderuit in Supercup tegen Besiktas

3 augustus om 22:01

Dries Mertens en Michy Batshuayi kenden een moeilijk begin van het nieuwe seizoen. De Turkse Supercup werd zaterdagavond door Besiktas overtuigend binnengesleept ten koste van Galatasaray (0-5).

Bij Galatasaray kreeg Mertens een basisplek, terwijl nieuwe ploegmaat Michy Batshuayi nog op de bank begon tegen zijn ex-club. Besiktas rekende dan weer op de nieuwe Italiaanse spits Immobile, die zijn entree mocht maken op de Turkse velden. Dat wilde hij laten weten ook, want al binnen dertig (!) seconden opende de spits de rekening.

Na een vliegende start voor Besiktas, leek de rust in de wedstrijd even terug te keren. Tot de rust leek Besiktas het wel goed te vinden en was het balbezit voor Galatasaray, dat zelfs tweemaal scoorde uit buitenspelpositie. Tijdens de rust werd Mertens al gewisseld en kwam Batshuayi op het veld. Voor beterschap zorgde dat niet. Integendeel. Na rust ging Besiktas rustig door waarmee het begonnen was. Jonas Svensson leverde zijn bijdrage door te scoren voor Besiktas. Na 53 minuten spelen stond de stand van 0-2 op het scorebord.

Daar bleef het niet bij, want de laatste tien minuten ging het ineens hard voor de aartsrivaal van Galatasaray. Het zou erg pijnlijk worden voor de Turkse kampioen: de laatste drie doelpunten volgde elkaar in rap tempo. In minuut 81 mocht Immobile zijn tweede van de avond maken vanaf elf meter. In de blessuretijd gaven de derde debutant, Rafa Silva, en talent Mustafa Erhan Hekimoglu de genadeslag, 0-5.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.