Vitesse heeft licentie officieel terug

Club Van den Brom (ex-coach Anderlecht en Genk) is gered, mag competitie starten

3 augustus om 19:28

Vitesse uit Arnhem speelt dit seizoen gewoon in de Nederlandse tweede klasse. De club hoorde zaterdag van de Nederlandse voetbalbond dat het zijn proflicentie voorlopig houdt. Het voortbestaan van een van de oudste clubs bij onze noorderburen is daardoor niet meer acuut in gevaar.

CEO Edwin Reijntjes van Vitesse reageerde verheugd. "Ik ben enorm blij met het behoud van onze licentie. Hier hebben wij zo enorm hard voor gewerkt, met vele betrokkenen. We kunnen eindelijk gaan voetballen! Dat is het aller belangrijkste voor nu. En iets waar we – met name onze supporters, sponsors en overige stakeholders – al maanden naar snakken."

Volgens Reijntjes wordt Vitesse 'langzaam weer een voetbalclub'. Vitesse start op vrijdag 9 augustus in de Keuken Kampioen Divisie, de Nederlandse tweede klasse. De ploeg van trainer John van den Brom, de voormalig coach van RSC Anderlecht en KRC Genk, neemt het dan in eigen huis op tegen Telstar. 

Vitesse verkeerde al maanden in grote onzekerheid over het voortbestaan. De Nederlandse bond besloot in een eerder stadium de proflicentie in te trekken, omdat Vitesse geen sluitende begroting kon overleggen. De Arnhemmers moesten daardoor aan de bak om in hoger beroep alsnog aan de eisen te voldoen. Dat is nu dus gelukt.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.