OFFICIEEL: Trots OHL zwaait Sagrado uit naar Serie A

OFFICIEEL: Trots OHL zwaait jeugdproduct Sagrado uit naar promovendus Venezia

3 augustus om 10:20

Richie Sagrado slaat zijn vleugels uit. Oud-Heverlee Leuven kondigt met gepaste trots aan dat het jeugdproduct richting de Serie A trekt. Promovendus SSC Venezia heeft hem weggeplukt.

Er werd al enkele weken gesproken over de deal en nu heeft OHL die gesprekken helemaal afgerond. De twintigjarige Sagrado brak vorig seizoen door op de rechtsachter en ziet dat nu beloond worden met een fraaie transfer. In Venetië heeft hij een contract voor vier jaar ondertekend. De club uit de cultuurstad verzekerde zich afgelopen lente van een promotieticket vanuit de Serie B naar de Serie A.

Zo ziet OHL een opleidingsproduct verkassen, al kwam Sagrado pas in 2021 over van KRC Genk. In 2023 mocht hij zijn debuut vieren voor de hoofdmacht van de Vlaams-Brabanders. Uiteindelijk zal hij afklokken op 36 wedstrijden aan Den Dreef. Ook bij de nationale jeugdreeksen is Sagrado een vaak terugkerende naam. Met Oscar Gil haalde OHL onlangs al een vervanger binnen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.