'Anderlecht gaat strijd aan met Engelse clubs en Lyon'

'Anderlecht gaat strijd aan met Engelse clubs en Lyon voor 21-jarige Rak-Sakyi'

2 augustus om 10:48

RSC Anderlecht blijft speuren naar versterkingen op de transfermarkt. Vanuit Engeland klinkt het dat Jesurun Rak-Sakyi op het lijstje zou staan. De Britse middenvelder van 21 jaar is echter gegeerd wild.

De jonge Rak-Sakyi ligt al heel zijn (prille) profbestaan onder contract bij Crystal Palace. Bij de Londenaren mocht hij afgelopen seizoen zes keer invallen in de Premier League. Bij de beloften van die ploeg scoorde hij vier keer in drie optredens. Het jaar voordien had Rak-Sakyi indruk gemaakt op uitleenbasis bij Charlton FC. In de League One trof hij toen liefst vijftien keer raak.

Vooral die prestaties zitten nog vers in het geheugen bij verschillende scouts. Anderlecht heeft Rak-Sakyi daarom op het lijstje staan, zo meldt Sky Sports, maar krijgt fikse concurrentie. Alleen al over het Kanaal zijn Leeds United, Burnley FC, Southampton FC en Sheffield United eveneens geïnteresseerd. Daarnaast heeft ook Olympique Lyon, een zusterclub van Crystal Palace, al een lijntje uitgeworpen.

Anderlecht zou net als de meeste andere gegadigden mikken op een verhuurbeurt. Rak-Sakyi werd ook al enkele keren opgeroepen voor de Engelse U20.