OFFICIEEL: Anderlecht stelt rechterhand Riemer aan

OFFICIEEL: Anderlecht stelt Michaelsen voor als langgezochte T2 voor Riemer

2 augustus om 10:02
Laatste update: 2 augustus om 10:23

RSC Anderlecht heeft een lange zoektocht eindelijk (succesvol) afgerond. Jan Michaelsen is aangesteld als assistent-trainer. Hoofdcoach Brian Riemer zat al enige tijd zonder rechterhand.

Via haar officiële kanalen heeft Anderlecht de komst van Michaelsen bekendgemaakt. De Deen stapt over van de Deense voetbalbond, waar hij zelf de touwtjes in handen had bij de nationale U20. Nu gaat hij dus in het Astridpark aan de slag. Michaelsen is 54 jaar, heeft naast de Deense ook de Franse nationaliteit en bouwde als speler al heel wat ervaring op. Zo was hij twintig keer Deens international en kwam hij op clubniveau uit in eigen land en voor Panathinaikos.

Ook als trainer heeft Michaelsen inmiddels zo'n vijftien jaar bagage in de rugzak zitten, voornamelijk bij jeugdelftallen. Hij had ook het belofte-elftal van de Deense dames onder zijn hoede. Nu acht hij zich rijp om het in het buitenland te proberen. Zo haalt Jesper Fredberg nog maar eens een Deen aan boord, al staat in het bericht op de website te lezen dat Anderlecht ook nog een Belgische assistent aan de staf van Riemer zal toevoegen. Wie dat moet worden, is nog even afwachten.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.