Cercle Brugge wint tegen Kilmarnock en is door naar volgende ronde

Cercle Brugge wint van Kilmarnock! Nu in Europa League tegenover Molde FK

1 augustus om 21:57
Laatste update: 1 augustus om 22:08

Cercle Brugge is door naar de derde voorronde van de Europa League. De manschappen van hoofdtrainer Miron Muslic wisten een voetbalgevecht in het Jan Breydelstadion met 1-0 te winnen van het Schotse Kilmarnock FC. Namens Cercle Brugge wist aanvoerder Thibo Somers te scoren. In de derde voorronde van de Europa League treft Cercle Brugge Molde FK

Cercle Brugge wist in Schotland met 1-1 gelijk te spelen tegen Kilmarnock en mocht het in het Jan Breydelstadion gaan beslissen tegen de Schotten. Groen-zwart wist in de 22e minuut aan de leiding te komen via Thibo Somers.

Kilmarnock verdedigde niet goed, waar Cercle Brugge van wist te profiteren. Kilmarnock wist een voorzet van Olaigbe niet goed weg te werken, waardoor de bal zo maar voor de voeten viel van Somers. De kapitein van Cercle bedankte en wist de Vereniging op voorsprong te zetten.

Cercle Brugge wist in de eerste helft de meeste dreiging te brengen. Het leverde Cercle Brugge nog bijna een extra doelpunt op voor rust, maar de ploegen gingen met een 1-0 stand de kleedkamers in.

In het begin van de tweede helft kreeg Cercle Brugge een strafschop tegen Kilmarnock. De VAR zag een handsbal en Kevin Denkey nam zijn verantwoordelijkheid. De spits faalde oog in oog met doelman McRorie.

De gemiste strafschop van Cercle Brugge zorgde voor het nodige vertrouwen bij Kilmarnock. De Schotten kregen vleugels en kwamen er een aantal keer gevaarlijk uit. Vervolgens werd het minder verzorgd en nam Cercle Brugge uiteindelijk weer meer controle over de match.

Door de zege heeft Cercle Brugge uitstekende zaken gedaan in Europa. De Vereniging mag nu de strijd aangaan in de derde voorronde van de Europa League.