Kortrijk wil verdediger met Premier League-ervaring huren

Opmerkelijk: 'Kortrijk wil verdediger met Premier League-ervaring vastleggen'

1 augustus om 20:17
Laatste update: 1 augustus om 20:17

KV Kortrijk zou zich willen versterken met de ervaren verdediger Aron Gunnarsson, zo meldt Het Laatste Nieuws op donderdag. De IJslander heeft meer dan honderd interlands achter zijn naam en speelde ook behoorlijk wat matchen in de Premier League.

Gunnarsson was als laatst actief voor een club in Qatar, maar liet zijn overeenkomst aldaar aflopen. Hij zou nu een contract gaan tekenen bij zijn jeugdclub Þór Akureyri, die  hem dan weer zouden uitlenen aan KVK.

De inmiddels 35-jarige verdediger speelde jaren voor Cardiff City uit Wales en voor die club kwam hij tot 51 wedstrijden in de Engelse Premier League. Ook speelde hij op het voor IJsland gedenkwaardige EK van 2016, waar hij met zijn land tot de kwartfinale reikte.

Met coach Freyr Alexandersson en doelman Patrik Gunnarsson heeft KVK al een duidelijke IJslandse connectie. De aanwezigheid van twee landgenoten zal de ervaren speler wellicht overhalen naar ons land te komen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.