Bram Lagae van KAA Gent over transfer naar KV Kortrijk

Lagae wil veilig seizoen draaien met KV Kortrijk: "Ik stond hier regelmatig in de staantribune"

1 augustus om 15:27

Bram Lagae wordt komend seizoen door KAA Gent aan KV Kortrijk uitgeleend. De 20-jarige centrale verdediger is er naar eigen zeggen van overtuigd dat de Kerels de middenmoot kunnen halen. 

Na zijn succesvolle uitleenbeurt aan Dunkerque, gaat hij nu op zoek naar meer speelkansen bij KV Kortrijk. In tegenstelling tot de Franse tweedeklasser, kent hij Kortrijk al een pak beter. "Ik ben vaak naar de Veekaa komen kijken. Ik stond hier regelmatig in de staantribune", zegt Lagae op de website van de club. "Ik was hier ook bij de afscheidsmatch van Kristof D’Haene. Zijn jongere broer is mijn beste maat."

Dat was afgelopen weekend niet anders, toen Kortrijk nipt verloor van KAA Gent. "De Veekaa had zeker wel een gelijkspel verdiend", aldus Lagae. "Maar ik ben ervan overtuigd dat we met deze groep de middenmoot zullen halen. Ik hoop daar mijn steentje toe te kunnen bijdragen."

Bij KVK moet hij samen met andere verdedigers Joao Silva, Haruya Fujii en Mark Mampassi de centrale as gaan vormen achterin. Te beginnen komend weekend tegen Cercle Brugge. De wedstrijd begint zondag om 16u00.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.