Van Tornhout (ex-Club Brugge): "Heb het helemaal gehad met voetbal"

1 augustus om 13:00

Cercle Brugge speelt donderdag tegen Kilmarnock. Dieter Van Tornhout is daar een echt icoon. De ex-aanvaller van Club Brugge zorgde er voor een mirakel in de League Cup. 

In 2012 maakte hij tegen Celtic het winnende doelpunt. "Ik scoorde in de 83ste minuut en nadien beten we met succes nog tien minuten op onze tanden", aldus Van Tornhout bij Het Nieuwsblad. "FC Kilmarnock is een echte familieclub en hun fans zijn echt geweldig. Die Engelse cultuur zit er ook helemaal in. Ze applaudisseren voor alles en voor hen is een goede tackle even mooi als een goal. Wees maar zeker dat ze ook in Brugge voor sfeer zullen zorgen."

Inmiddels is Van Tornhout gestopt met voetballen. Hij was ook even coach, maar is het wereldje beu. "Het was mijn ding niet. Ik heb het helemaal gehad met voetbal", benadrukt Van Tornhout. "Zowel als speler en als trainer heb ik het intussen allemaal wel gezien. Het is een aparte wereld en zeker niet de mijne. Ik heb mijn eigen tuinbedrijf en dat loopt prima."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.