OFFICIEEL: Foket na Ligue 1 avontuur terug in Jupiler Pro League bij Anderlecht

OFFICIEEL: Foket keert terug in Jupiler Pro League bij RSC Anderlecht

3 augustus om 10:09
Laatste update: 3 augustus om 10:41

Thomas Foket keert terug in de Jupiler Pro League. De 10-voudig international van de Rode Duivels gaat een contract ondertekenen bij RSC Anderlecht na een avontuur bij Stade de Reims in de Ligue 1.

Paars-wit is er in geslaagd om Thomas Foket te contracteren. In een filmpje op haar sociale media staat de nieuwkomer nog in de schaduwen, maar het bijschrift is veelzeggend. Van 1700, de postcode van Dilbeek (waar Foket opgroeide) naar 1070, de postcode van Anderlecht. Enkele minuten later volgde dan de definitieve 'onthulling'. Foket gaat in het Lotto Park een driejarig contract tekenen. Eerder werd gewag gemaakt van een bedrag van ongeveer 3.000.000 euro aan Reims, maar blijkbaar zou hij nu gratis overkomen.

Foket, die zelf geboren is in Brussel, speelde in België eerder voor KAA Gent en KV Oostende. Bij Gent stond de rechtsachter van 2013 tot en met 2018 onder contract. In deze periode werd Foket uitgeleend aan Oostende. In totaal kwam Foket al tot 132 optredens in de JPL. In de Ligue 1 kwam de Rode Duivel tot 176 optredens.