Zwitsers lopen hoog op met Jashari: 'Top-vijf-competitie'

Zwitsers geloven hard in Club-Brugge--aanwinst Jashari: 'Zeer compleet profiel'

1 augustus om 11:46

Club Brugge sloeg al vroeg op de transfermarkt toe met de komst van Ardon Jashari. De 22-jarige Zwitser moet de nieuwe 'zes' worden op het Brugse middenveld. In zijn thuisland lopen ze alvast hoog op met de international.

Jashari was aanwezig op het afgelopen EK en miste daardoor een stuk van de voorbereiding bij Club. Het is evenwel de bedoeling om vroeg of laat zijn plekje in de basis op te eisen. De Zwitser Maxime Schär, een professionele scout, ziet in Jashari zeker een directe versterking voor Blauw-Zwart. Hij omschrijft de sterke punten van de middenvelder: iemand die altijd aanspeelbaar is, gemakkelijk onder hoge druk uitkomt en het vermogen om in de diepte te spelen dankzij zijn uitstekende passing.

Ook op stilstaande fases zou Jashari een meerwaarde moeten vormen vanwege zijn puike traptechniek. Daarnaast is zijn mentaliteit uitstekend. Hij straalt een grote drang uit en is ook communicatief vaardig. Schär ziet slechts enkele tekortkomingen. Jashari geeft nog te vaak overtredingen weg, vooral in luchtduels, en durft soms al eens te lang te dribbelen met de bal.

De conclusie van de Zwitserse scout is dan ook positief. Hij verwachtte eigenlijk nu al dat Jashari een transfer zou gemaakt hebben naar één van de vijf grote competities. Uiteindelijk is het dus Club Brugge geworden. Niet meer dan een tussenstap, is men verzekerd in Zwitserland. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.