'Voor vijf miljoen wil Milan Origi al verkopen'

Nauwelijks interesse: 'Milan is al bereid om Origi voor vijf miljoen euro te laten gaan'

1 augustus om 10:01

Het blijft koffiedik kijken waar de nabije toekomst van Divock Origi ligt. Met nog een maand te gaan op de transfermarkt is er amper interesse in de gewezen Rode Duivel. AC Milan heeft nochtans geen hoge financiële eisen.

Voor altijd een held op Anfield Road, maar op z'n 29e geraakt Origi bijzonder moeizaam aan een nieuwe werkgever. Zijn overstap naar AC Milan heeft zijn ster doen tanen. In zijn eerste seizoen bij de Rossoneri kwam hij er slechts met mondjesmaat aan te pas, vorig jaar leverde een uitleenbeurt aan Nottingham Forest weinig beterschap op. Origi heeft wel nog een overeenkomst tot medio 2026 in Milaan.

Die zal hij sowieso niet uitdoen, want sportief directeur Zlatan Ibrahimovic liet al verstaan dat de Belgische aanvaller niet langer past in de plannen van de club. Verkopen is dus de boodschap. Volgens Het Nieuwsblad heeft Milan geen al te grote verwachtingen: als het nog vijf miljoen euro vangt voor Origi, is de Italiaanse grootmacht tevreden. Tot op heden is zelfs dat een uitdaging gebleken ...

Enkel Trabzonspor wierp al een lijntje uit richting San Siro. Nochtans staat Origi open voor een brede waaier aan competities, waaronder ook Qatar of de MLS bijvoorbeeld. En de Jupiler Pro League? Gezien de lage vraagprijs zouden de Belgische topclubs in de markt kunnen zijn, maar de looneisen van Origi zijn andere koek. Normaal gezien is zijn salaris geen spek naar de bek van Belgische ploegen. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.