Schotse media over Cercle Brugge: ''Agressief, erg fysiek, erg veeleisend''

Schotse media over Cercle Brugge: ''Agressief, erg fysiek, erg veeleisend''

1 augustus om 19:38
Laatste update: 1 augustus om 19:38

Cercle Brugge mag zich gaan bewijzen tegen Kilmarnock FC op donderdagavond. Het heenduel tegen de Schotse ploeg eindigde in een 1-1 gelijke stand en alles ligt dus open. VoetbalPrimeur.be dook de Schotse media in om te zien wat daar werd geschreven over Cercle Brugge.

Verrassend verlies JPL
De manager van Kilmarnock, Derek McInnes, geeft toe dat hij verrast was toen hij zag dat de Europese tegenstander Cercle Brugge de speelstijl veranderde tegen KVC Westerlo (3-0 verlies). "Het was een kleine verrassing, die verandering van vorm, maar de manager (red. Miron Muslic) heeft daar blijkbaar zijn eigen redenen voor. Ze veranderden de vorm, maar dat kan ook aan de tegenstander hebben gelegen. Ze gingen voor een ruitvorm op het middenveld en speelden niet met echte breedte’’, noteerde BBC Scotland uit de mond van McInnes.



Fysiek Cercle
Volgens McInnes moet Cercle Brugge het vooral hebben van de inzet en fysieke kwaliteiten. ''Ze hebben een identiteit. Ik heb ze grondig bekeken voordat we vorige donderdag tegen ze speelden en we weten precies wat voor team het is. Cercle Brugge is agressief, erg fysiek, erg veeleisend voor de spelers. Ze stoppen zoveel in de fysiek'', zei McInnes.

Gesloten match
De trainer van Kilmarnock verwacht een gesloten wedstrijd. ''Ik denk niet dat de wedstrijd te open zal zijn. Beide teams zullen voor elk onderdeel moeten vechten. We moeten alles geven wat we hebben, inclusief de steun, en hopen dat we er niet alleen een onvergetelijke reis van kunnen maken, maar ook een onvergetelijke avond, om voor de hand liggende redenen", aldus McInnes.

Terugkerende topschutter
Bij Kilmarnock komt de nummer één spits Marley Watkins weer terug in het team en Cercle Brugge zal de aanvaller moeten temmen. 'Derek McInnes geeft toe dat het een enorme opsteker is dat Marley Watkins terug is voor Kilmarnocks de match tegen Cercle Brugge. De belangrijke spits miste vorige week de eerste wedstrijd vanwege een liesblessure. Maar Watkins, die vorig seizoen de topscorer van de club was, is beschikbaar voor de return tegen Cercle Brugge, terwijl Killie op weg is naar een spectaculaire triomf', schreef Daily Record.

Matchdetails
Het duel tussen Cercle Brugge en Kilmarnock FC gaat donderdagavond om 20:00 uur van start in het Jan Breydelstadion. Het duel zal onder leiding staan van de Noorse arbiter Øksnes Amland.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.