Willem II zoekt het Belgisch: "Kan zijn dat er nog meer komen"

3 augustus om 21:19

Willem II is terug in de Eredivisie en is er afgelopen seizoen met coach Peter Maes in geslaagd m te promoveren. Het haalde deze zomer ook heel wat aanwinsten met een Belgisch verleden. En daar blijft het mogelijk ook niet bij.

Naast Maes is ook onze landgenoot Tom Caluwé actief bij Willem II, waar hij technisch directeur is. De ex-pion van Club Brugge en KV Mechelen haalde met Thomas Didillon-Hödl, Mickaël Tirpan, Emilio Kehrer, Cisse Sandra en Kyan Vaesen ook vijf spelers met een Belgische link, wat toch ook voor wat kritiek zorgde.

Toch sluit Caluwé niet uit dat er nog meer spelers uit ons land naar Willem II trekken. "Op de vraag hoe veel Belgen er nog gaan komen, kan ik geen antwoord geven. Het kan zijn dat er nog meer komen", geeft hij aan bij Voetbal International.

"Willem II is altijd een club geweest waar wat Belgen speelden en daar zijn goede ervaringen mee. Dan kan het dat je vier, vijf of zes Belgen in de selectie hebt. Geografisch gezien is het ook logisch, dat maakt het makkelijker om te integreren. Ik vind het niet heel uitzonderlijk", klonk het nog.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.