UPDATE: Gerucht: 'Chelsea haalt Penders en bereidt transferaankondiging voor'

UPDATE: Gerucht: 'Chelsea haalt Penders en bereidt transferaankondiging voor'

31 juli om 10:10
Laatste update: 31 juli om 10:10

Chelsea FC gaat opnieuw voor een doelman van KRC Genk en hoopt Mike Penders in huis te kunnen halen. The Blues zijn naar verluidt ook bereid om bijzonder ver te gaan voor de jonge doelman.

Althans, dat beweert geruchtenmaker Sacha Tavolieri op X. Eerder raakte al bekend dat Chelsea Penders in een soortgelijke constructie als eerder gebeurde met Maarten Vandevoordt de jonge doelman wil halen. Het wil hem nu al definitief overnemen en dan één of meerdere jaren opnieuw uitlenen aan Genk.

Om Genk helemaal te overtuigen om Penders te laten gaan is Chelsea bereid om heel wat geld op tafel te leggen voor de doelman. Naar verluidt wil het zo'n twintig miljoen euro betalen voor het Genk-product en mogen de Limburgers ook hopen op een percentage bij een doorverkoop.

Penders start dit Jupiler Pro League-seizoen als de eerste doelman van Genk. In de afgelopen seizoenen deed Penders nog ervaring op bij Jong Genk in de Challenger Pro League. Naast zijn minuten bij Jong Genk is Penders ook actief bij de U19 van de Belgische Beloften.

Update: Volgens transferspecialist Ekrem Konur gaat Chelsea Mike Penders aantrekken. De Engelse club bereidt momenteel de aankondiging van de transfer van de Genk-doelman voor.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.