Vanhaezebrouck geeft advies en kritiek aan Jupiler Pro League

Vanhaezebrouck geeft advies en kritiek aan JPL: "Verdediger laten inschuiven"

30 juli om 15:10
Laatste update: 30 juli om 15:15

Hein Vanhaezebrouck stond het vorige Jupiler Pro League-seizoen nog aan het roer bij KAA Gent, maar analyseert dit seizoen de Jupiler Pro League vanop een afstandje. Na de eerste speelronde waarin er amper werd gescoord heeft Vanhaezebrouck zowel advies als kritiek voor de verschillende clubs.

Vanhaezebrouck zag dat de grote clubs moeite hadden om de 5-4-1 formatie te verslaan. Volgens de voormalige oefenmeester zijn daar meerdere oplossingen voor zoals een centrale verdediger laten inschuiven om de boel te doen bewegen.

“Genk deed dat zondag één keer met Kayembe en het leverde direct een enorme kans voor Karetsas op. Ook moet je je spitsen beter omringen en meer in het spel betrekken”, deelt Vanhaezebrouck via Het Nieuwsblad Volgens HVH vergaten KRC Genk, KAA Gent, Club Brugge en RSC Anderlecht dit te doen.

Vanhaezebrouck vroeg zich af waarom de verschillende clubs niet probeerden de 5-4-1 te verslaan met twee spitsen in plaats van drie aanvallers. “Wat is er mis om met twéé spitsen te spelen, vraag ik me nog altijd af. Zeker tegen een laag blok”, aldus Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck zag te weinig diepteruns en infiltraties tijdens de eerste speelronde van de Jupiler Pro League. “En dan kom ik, tot slot, bij de set pieces. Het cliché luidt toch: als het voetbal niet geweldig is, moet het van de stilstaande fases komen. Maar het aantal goeie corners en vrijschoppen waren op twee handen te tellen”, besloot Vanhaezebrouck.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.