Roman Yaremchuk verlaat Club Brugge voor Olympiakos

OFFICIEEL: Yaremchuk verlaat Club Brugge en trekt naar Olympiakos Piraeus

30 juli om 10:10
Laatste update: 30 juli om 10:29

Roman Yaremchuk is vertrokken bij Club Brugge, dat meldt blauw-zwart zelf op X. De Oekraïense spits kiest voor een avontuur bij het Griekse Olympiakos Piraeus, de ploeg die afgelopen seizoen nog de UEFA Conference League wist te winnen. 

Yaremchuk ging in 2017 aan de slag in de Jupiler Pro League, toen hij Dynamo Kiev inruilde voor KAA Gent. Na vier seizoenen maakte hij voor 17 miljoen euro de overstap richting het Portugese Benfica. Eén seizoen later keerde hij meteen terug naar de JPL, toen Club Brugge opnieuw 17 miljoen euro op tafel legde. 

Een echt succes werd het echter niet bij blauw-zwart. Yaremchuk speelde in totaal 32 officiële duels voor Club Brugge, waarin hij zes keer kon scoren. Het afgelopen seizoen werd hij uitgeleend aan Valencia CF, dat hem naar verluidt ook graag langer aan zich wou binden, maar de financiële middelen niet zou hebben. 

Yaremchuk trekt nu richting Olympiakos Piraeus. Volgens Transfermarkt betaalt de Griekse topper twee miljoen euro aan Club Brugge, plus drie miljoen euro aan bonussen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.