Gudjohnsen (KAA Gent) over Jupiler Pro League debuut tegen KV Kortrijk

Gudjohnsen (KAA Gent): "Het typeert mij, ik ben de 3e generatie.”

29 juli om 19:31
Laatste update: 29 juli om 21:22

KAA Gent speelde haar eerste wedstrijd in de Jupiler Pro League tegen KV Kortrijk. Er werd met 0-1 gewonnen maar gemakkelijk ging het niet. De van Lyngby overgekomen Andri Gudjohnsen reageerde tegenover Sporza na zijn eerste Jupiler Pro League-wedstrijd.

Het was voor Gent geen gemakkelijke wedstrijd. In de 59e minuut van de wedstrijd zorgde Andri Gudjohnsen voor de enige treffer van de wedstrijd. Hierover zei de IJslandse-spits het volgende "Mijn goal? Het typeert mij als voetballer. Ik hou ervan om actief te zijn in de box en te scoren. Vandaag kreeg ik een prachtige pass van Franck en ik stond op de juiste plek om te scoren. Hopelijk zal ik er nog veel scoren voor het team."

Daarnaast vertelde Andri Gudjohnsen nog iets over zijn voetbalfamilie. "Ik ben de 3e generatie van de Gudjohnsens die scoort in de Belgische eerste klasse. Dat is waarom voetbal zo mooi en speciaal kan zijn. Het is leuk om de naam Gudjohnsen in het voetbal te houden.” 

Eerder kwamen er dus al meerdere familieleden van Andri Gudjohnsen uit in de Jupiler Pro League. Vader Eidur Gudjohnsen kwam uit voor zowel Cercle Brugge als Club Brugge. Opa Arnór Gudjohnsen speelde in een verder verleden voor KSC Lokeren en RSC Anderlecht.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.