'Tijd voor Voetbal' twijfelt over komst Eriksen: "Al heeft RSCA nog iets nodig"

31 juli om 22:31
Laatste update: 31 juli om 22:31

RSC Anderlecht kwam zaterdag met de schrik vrij en wist in het absolute slot nog te winnen van STVV. Echt overtuigend was het niet, oordeelde men bij 'Tijd voor Voetbal'. In de podcast ziet men ook dat er toch nog wat moet gebeuren in deze transferperiode.

"Bij Anderlecht mis ik een 'schwung', en dat in heel de club", begint redacteur Vincent Haegeman. "De trainer is dezelfde, het spelsysteem is hetzelfde, de spelers zijn ook nagenoeg hetzelfde. Het lijkt alsof ze nog in hetzelfde seizoen zitten en niet aan speeldag één, maar speeldag 41 zaten", geeft hij aan.

Voor Haegeman is het dan duidelijk dat er wat moet gebeuren. En dan kijkt hij onder meer naar de transfermarkt. Eén van de spelers die wordt genoemd bij Anderlecht is Christian Eriksen, al is de Deen volgens hem niet nodig. "Totaal niet", klinkt het duidelijk. "Dat is ook net een profiel dat ze al genoeg hebben rondlopen, al is hij misschien nog een niveautje hoger dan de rest. Uiteraard zou hij een goede speler zijn voor paars-wit, maar hij is geen prioriteit."

De prioriteit
Michiel Vercauteren vindt Anderlecht dan weer wel een extra middenvelder nodig hebben. "Daar kan toch iemand worden bijgehaald. Met enkel Rits, Ashimeru en Leoni zie ik het niet goed komen. Al zie ik Eriksen dan eerder een rijtje naar achteren geschoven worden op de '8'-positie aangezien ze op de nummer tien al Mario Stroeykens en Yari Verschaeren hebben rondlopen", klinkt het.

Haegeman ziet echter een andere plek in de ploeg waar ze echt iemand moeten halen. "Ik vind dat ze nu vooral een flankaanvaller op links nodig hebben die een man kan uitschakelen. Ze hadden Thorgan Hazard, die nog even geblesseerd is, en Amuzu die ik 'randje-randje' vind. Op die plek zou ik Anderlecht zijnde toch wat geld uitgeven om een topper te halen", klinkt het.

"Eigenlijk is alles kwantitatief al goed bezet", gaat Haegeman nog verder. "Maar kwalitatief mis ik nog die ene topspeler met een flits", klinkt het. "Maar op het middenveld hebben ze toch nog iemand nodig", vraagt Vercauteren zich af. "Als ze er iemand op het middenveld willen bijhalen, kunnen ze een pure verdedigende middenvelder misschien nog halen. Een echte breker kunnen ze misschien nog gebruiken", antwoordt Haegeman.

Al gelooft Haegeman ook dat het huidige middenveld van Anderlecht wel mooie dingen kan laten zien. "Met Rits, Leoni, Verschaeren, Stroeykens en co heb je wel middenvelder waar je in de top in ons land mee kan doen", besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.