Degryse kritisch na eerste speelronde Jupiler Pro League

Degryse kritisch na eerste speelronde JPL: “De kijker is het slachtoffer”

29 juli om 11:32

Marc Degryse is niet te spreken over de eerste speelronde van de Jupiler Pro League. De analist noemt de eerste speelronde een opoffering om naar te kijken. Er vielen in de eerste speelronde slechts acht doelpunten in de Jupiler Pro League.

Degryse uit zich kritisch over de eerste speelronde van de Jupiler Pro League. “Een opoffering om naar te kijken, dat was de eerste speeldag van de Jupiler Pro League. Ik kan me niet herinneren dat we ooit zo’n moeizame competitiestart hebben gekend. Geen lef, amper spektakel. Het is de vraag waarom er zo weinig te genieten viel”, deelt Degryse via Het Laatste Nieuws.

Degryse geeft aan dat de transfermarkt nog op gang moet komen. De analist krijgt het gevoel dat de clubs er zelf vrede mee hebben dat het werk nog niet af is. “Nochtans is het beter om nu al je punten te pakken in plaats van aan het einde van het seizoen, op speeldag 29 of 30, nog alles op alles te moeten zetten om de top zes te halen”, aldus Degryse.

Degryse geeft aan dat het uiteindelijk de kijker het slachtoffer is van deze handelswijze in de Jupiler Pro League. “Uiteindelijk is de kijker het slachtoffer. Die betaalt het abonnement om alle wedstrijden te volgen, maar krijgt dan wedstrijden voorgeschoteld van ploegen die er over een maand helemaal anders zullen uitzien.”

Degryse sluit af door aan te geven dat hij begrijpt dat we als toeschouwers niet alle ins en outs van de verschillende clubs kennen. “Over een maand zullen bepaalde spelers best goedkoper zijn dan nu, maar je wil toch je huiswerk zo vroeg mogelijk af hebben?”, besluit Degryse.